Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Όλοι στα δικαστήρια του Βόλου την Τετάρτη 14/06 στις 09:00 για τη δίκη του διωκόμενου αντιφασίστα



Στο πλευρό κάθε αγωνιστή που πολεμάει το σύστημα της εκμετάλλευσης και του φασισμού
Άμεση απαλλαγή από όλες της κατηγορίες του αντιφασίστα συναγωνιστή
Όλοι στα δικαστήρια του Βόλου την Τετάρτη 14/06 στις 09:00

Η βιομηχανία διώξεων καλά κρατεί. Διεξάγονται δίκες και ασκούνται ποινικές διώξεις σε όλο το φάσμα των αντιστάσεων του λαϊκού κινήματος (αγωνιστές ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στο Βόλο, ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στο Δίκτυο Ελευθέρων φαντάρων Σπάρτακος, ενάντια στο Τ. Θεοφίλου κτλ). Ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός δείχνει τα δόντια του στον «εχθρό λαό», στον «εσωτερικό εχθρό» που απειλεί τη σταθερότητα της κοινωνικής εξαθλίωσης, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει την κοινωνική οργή που ψάχνει να βρει δρόμος έκφρασης. Σε αυτή την κατεύθυνση υποτάσσεται και η δίκη του αντιφασίστα αγωνιστή που δικάζεται την Τετάρτη στις 14/6/2017 στα Δικαστήρια του Βόλου κατόπιν αυτεπάγγελτης δίωξης της αστυνομίας, μετά από «φωτογραφική» υπόδειξη του από το μηχανισμό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος αποτυγχάνοντας να σπείρει τον τρόμο στην πόλη το Δεκέμβρη του 2012, έσπευσε στο προσφιλές και ασφαλές καταφύγιο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.   
            Το 2012 ήταν η περίοδος που όλα τα φασιστικά κατακάθια ενθαρρυμένα τόσο από την είσοδό τους στη βουλή, όσο και από την εκκωφαντική αμηχανία με την οποία τους αντιμετώπιζαι όλο το κοινοβουλευτικό πολιτικό φάσμα, αλλά και την εξόφθαλμη στήριξη από μια σειρά οικονομικών, μιντιακών και πολιτικών κέντρων, επιχειρούσαν να κερδίσουν τη μάχη των δρόμων και να αναλάβουν τον ιστορικό τους ρόλο ως τη σιδηρά φτέρνα του συστήματος. Μια πορεία που κορυφώθηκε με την μαφιόζικη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά παραμένει διαρκώς ανοιχτή στο βαθμό που εκτρέφεται μεθοδικά από την καπιταλιστική κυριαρχία. Σε αυτή τη βάση η μαζική αλληλεγγύη σε όποιον διώκεται για την αντιφασιστική του δράση αποτελεί μια ακόμη στιγμή της μάχης με το φασισμό και το ίδιο το σύστημα που τον γεννάει. 
Εξοργίζει το γεγονός πως αγωνιστές του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και άλλοι κοινωνικοί αγωνιστές φτάνουν με απίστευτη ευκολία στο ειδώλιο, με υποτιθέμενα ή ανύπαρκτα στοιχεία και η δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής με πληθώρα στοιχείων κυκλοφορούν σαν «ευυπόληπτοι πολίτες». Η παραπάνω αντίθεση αποδεικνύει όμως και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη συστημική ένταξη και εξάρτηση του φασισμού και το φόβο των κρατικών αρχών για το αντιφασιστικό και λαϊκό εργατικό κίνημα. Απατούμε την άμεση απαλλαγή του διωκόμενου αντιφασίστα από κάθε κατηγορία. Όπλο μας η αλληλεγγύη, Δύναμη μας ο συλλογικός αγώνας για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, εκμετάλλευση και φασισμό. 
Όλοι στα δικαστήρια του Βόλου την Τετάρτη 14/06 στις 09:00

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Μαγνησίας
13/06/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου