Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για τη δίωξη του αγωνιστή Γιώργου Τζαμαδάνη

Αλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή Γιώργο Τζαμαδάνη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη υποστήριξή της στον Γιώργο Τζαμαδάνη, ποιητή και επίτιμο δικηγόρο, μέλος και επανειλημμένα υποψήφιο βουλευτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γνωστό στην κοινωνία της πόλης μας για την αγωνιστική κοινωνική και συνδικαλιστική δράση του. Ο Γιώργος Τζαμαδάνης δικάζεται στις 13 Νοέμβρη 2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης Λασιθίου για «διακεκριμένη φθορά ξένης περιουσίας που προορίζεται για κοινό όφελος». Πίσω από αυτήν τη βαρύγδουπη κατηγορία, βρίσκεται η αναγραφή συνθήματος ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και η συμβολική υποστολή σημαίας της ΕΕ από μνημείο πεσόντων αγωνιστών του ’21 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον Σεπτέμβρη του 2015. Δηλαδή η κατάδειξη των υπευθύνων για την κοινωνική καταστροφή που συντελείται σήμερα στη χώρα μας για τα εργαζόμενα και λαϊκά στρώματα.
Η πράξη του Γιώργου Τζαμαδάνη δεν ήταν παράνομη, ήταν δίκαιη και ανταποκρινόταν στην πλειοψηφική πεποίθηση των εργαζομένων και της νεολαίας ότι οι μνημονιακές πολιτικές της φτώχειας και της εξαθλίωσης έχουν συγκεκριμένους υπευθύνους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τότε, έχοντας μόλις υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο, ισχυριζόταν ότι θα αντιστάθμιζε τις επιπτώσεις του μ’ ένα «παράλληλο πρόγραμμα». Δύο χρόνια μετά, είναι προφανές ότι το νέο Μνημόνιο ήταν εξίσου καταστροφικό με τα παλιά. Στο πλαίσιό του, η δημόσια περιουσία όντως υπέστη «φθορές», όχι όμως από αγωνιστές όπως ο Γ. Τζαμαδάνης, αλλά από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπουλάει τα πάντα, από τα αεροδρόμια ως τα πιο βασικά αγαθά (ενέργεια, νερό, δημόσιους χώρους κλπ).
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο Γιώργο Τζαμαδάνη και να υψώσουν φραγμό απέναντι στον αυταρχισμό. Κανένας αγωνιστής και αγωνίστρια δεν πρέπει να μένει μόνος του να αντιμετωπίζει την καταστολή. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτα και η προστασία τους συνδέεται με την αναγκαία πάλη για την ανατροπή της πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ. Απαιτούμε την αθώωση του Γιώργου Τζαμαδάνη, αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση και διεύρυνση των θεμελιωδών συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.



ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου